Редактор: Виолета Николаеваe-mail: Кадър България Он ЕърГолям брой търсещи убежище в Хаити,

...
Редактор: Виолета Николаеваe-mail: Кадър България Он ЕърГолям брой търсещи убежище в Хаити,
Коментари Харесай

Мигранти от Хаити се допускат в САЩ, въпреки обещанието на Байдън да ги върне у дома

Редактор: Виолета Николаева

e-mail: 

Кадър " България Он Еър "

Голям брой търсещи леговище в Хаити, пристигнали в Съединени американски щати през последните седмици, се позволяват в страната, оповестиха представители пред Асошиейтед прес, откакто администрацията на Байдън даде обещание да ускори депортационните полети, оповестява RT.
Хаитянските бежанци бяха освободени в „ доста, доста огромен мащаб “ през последната седмица, сподели пред АП във вторник един американски чиновник с „ директно познаване “ на обстановката, предполагайки, че броят им може да е хиляди. Друг чиновник, който отхвърли да бъде посочен, удостовери, че доста от мигрантите се обработват според имиграционните закони и не са били изпращани на експулсиращи полети назад до Хаити, обратно на изказванията на администрацията.

Някои са получили вести да се явят в имиграционна работа в границите на 60 дни, сподели първият чиновник, отбелязвайки, че този развой е по -бърз от това да разпореди явяване в имиграционния съд и предложи това да подчертае възприятието за неотложност измежду американските чиновници.

Министерството на вътрешната сигурност (DHS) изпраща хаитяни до други градове в Тексас за обработка, откакто те сътвориха спонтанен лагер под надлез в Дел Рио. Около 14 000 търсещи леговище се бяха събрали там през последните седмици, търсейки влизане в Съединени американски щати след земетресението в тяхната страна през предишния месец и политическите разтърсвания след убийството на техния президент през юли. Някои от тях са трансферирани в Тусон, Аризона за преправка, добави служителят. Съобщава се, че самолетите на бреговата защита също са взели участие в транспортната интервенция.

За да оправдае експулсирането, администрацията на Байдън се базира на федерален закон, прочут като дял 42, който разрешава на държавното управление да забрани влизането или експулсирането на всеки, който се опасява, че е притежател на рискова заразна болест. Същата наредба неведнъж се цитира от някогашния президент Доналд Тръмп, с цел да се защищити огромен брой мигранти в разгара на пандемията Covid-19. Сега Байдън направи съвсем същото, като удължи мярката от дял 42 предишния месец, макар че неведнъж обещаваше да анулира имиграционната политика на своя предходник.

Шефът на DHS Алехандро Майоркас, който неотдавна пътува за Дел Рио, отбрани депортациите в понеделник, казвайки: „ Ако дойдете в Съединени американски щати незаконно, ще бъдете върнати, пътуването ви няма да успее и ще застрашите живота си и живота на фамилията си живот. " По-късно той съобщи пред Joy Reid на MSNBC, че администрацията „ ще продължи да упражнява пълномощията ни по дял 42 в светлината на императива за публичното здраве “, макар че призна, че мярката сега се оспорва в съдилищата.

Твърденията на длъжностните лица, че в действителност мигрантите не се връщат вкъщи, също бяха доказани от кореспонденти на AP, които видяха бежанци, освободени на автогара в Дел Рио, макар по -ранните уверения на Майорка.

Докато губернаторът на Тексас Грег Абот пресмята, че броят на мигрантите, ситуирани под моста, е намалял от 14 000 на към 8 600 към вторник, не е ясно какъв брой от тези 5 400 души са се озовали в Хаити с експулсиращи полети. 

Проверка на обстоятелствата: Съобщете ни, в случай че видите фактологични неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР